Головна » 2013 » Лютий » 5 » Чорнобиль. Вже не страшно???
23:43
Чорнобиль. Вже не страшно???

Невже у наш час є люди, в яких не здригається серце, не завмирає душа, коли вони чують слово Чорнобиль??? Мабуть 25 років - великий термін… Але у 1986 році вибух на Чорнобильській станції приніс велику біду та горе, яке забути неможливо, бо наслідки аварії будуть відчувати ще не одне покоління людства та й всього живого. Хоча, перечитуючи публікації у часописах, робимо висновок - дехто забув, декому байдуже, для них гроші заполонили світ, вони не усвідомлюють того, що коли відголоски Чорнобильської катастрофи настигають, то і великі гроші не можуть а ні допомогти, а ні спасти. Саме про таких людей та факти фінансових злочинів пишуть наступні автори статей в часописі «Фінансовий контроль» :

Єпіченко І.
Віртуози гри на чорнобильській біді / І. Єпіченко // Фінансовий контроль. – 2012. - № 10. - С. 30-32.
Хомін О. Розвінчана фальш чорнобильських звитяг / О. Хомін // Фінансовий контроль. – 2012. - № 12. – С. 34-36.
Назаренко І. Гірка «чорнобильська каша» для дітей / І. Назаренко // Фінансовий контроль. – 2013. - № 1. – С. 38-41.

У цих матеріалах йдеться про результати роботи фінансових інспекторів в різних областях України у державній системі соціального захисту постраждалих від чорнобильської катастрофи, де виявлені факти крадіжок, обману, злочинів. Вони вражають, бо на всьому тому, що пов’язано з чорнобильським лихом, гріх наживатися.
Так, Єпіченко І. у своїй статі пише про перевірки щодо правильності призначення пенсій, допомоги і компенсацій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також про ті фальшиві документи, що слугували підставою для призначення цих виплат. Тільки в Харківській області в ході однієї перевірки виявлено 31 особу, в яких вилучені посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Виникає одне запитання: а чи є в таких людей совість, видавати себе за ліквідаторів, щоб отримувати доплати, більші пенсії, при тому ні хвилини не будучи у чорнобильському пеклі? – Ні!!!
Хомін О. у своїй статті пише про непоодинокі випадки нарахування та виплати пенсій на підставі рішень адміністративного, апеляційного, Вищого адміністративного суду України, що базувалися на даних документів, достовірність яких під час ревізійних дій не була підтверджена. Внаслідок цього громадянам виплачено пенсій та доплат на загальну суму 6,7 млн. грн.. В статті наведені не обмежені фантазії фальсифікаторів документів у ряді областей: Волинській, Житомирській, Сумській, Закарпатській, Київській, Миколаївській… Виходить, що немає совісті й у тих, хто приймав від лжечорнобильців довідки, завіряв їх та видавав лжепосвідчення. - Так!!!
Назарова І. у своїй статі розповідає про недосконалість державної системи соціального захисту, яка суттєво позначається на дітях, і особливо на тих, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Стосується це безоплатного харчування учнів середніх загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних закладів освіти, технікумів (училищ), коледжів, розташованих на територіях радіоактивного забруднення, а також дітей, евакуйованих із зони відчуження, дітей, які є інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи, і тих, які проживали у зоні безумовного (обов’язкового) відселення з моменту аварії до прийняття постанови про відселення. Плюс ще до цього недостатнє фінансування з державного бюджету і організатори харчування, як наслідок, не дотримувалися встановлених норм, а забезпечили лише 30% фізіологічних норм харчування. Однак, ще й незважаючи на обмежене фінансування видатків на харчування дітей, виявлено непоодинокі факти незаконного використання цих коштів. Водночас ще й замість молока, сиру, сметани, риби, діти зайво отримували 213,4 т кондитерських виробів на суму 3,5 млн. грн.. Як прикро і страшно, коли читаєш про такі зловживання. Чому ж так діється в нашій країні? Що робити, щоб такого не було? А відповідь одна:
мати совість;
любити ближнього, як самого себе;
пам’ятати божі заповіді.

На жаль, так може не кожний, тому, мабуть, так і живемо. А так хочеться жити краще і вірити, що добро переможе зло, а любов до людей переможе любов до грошей…
Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 422 | Додав: texnik | Теги: злочин фінансовий , захист соціальний , Чорнобильська трагедія , харчування безоплатне | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]