Чого хотіли більшовики від України? - 27 Листопада 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Листопад » 27 » Чого хотіли більшовики від України?
15:12
Чого хотіли більшовики від України?

Історія Української революції 1917-1920 рр. багата на драматичні події, які віддзеркалюють пошуки національною політичною елітою за участю різних верств населення шляхів утвердження демократичної державності, захисту від внутрішніх та зовнішніх ворогів, визнання міжнародною спільнотою, порозуміння з радянською Росією . У влади більшовиків склалися напружені відносини з проголошеною на початку листопада 1917 р. Українською Народною Республікою (УНР). Як ми знаємо з історії, Центральна Рада була основним суперником більшовиків у боротьбі за владу в Україні. Слід підкреслити, що на той час РСДРП (б) не користувалася достатньою підтримкою українського населення. Так, під час грудневих виборів до Всеросійських Установчих зборів партія більшовиків отримала лише 10% голосів виборців України, тоді як українські партії - 75%. Протистояння між Центральною Радою і Раднаркомом Росії вилилося у конфлікт між ними. Більшовики наполягали на переобранні складу Центральної Ради на Всеукраїнському з'їзді рад робітничих, солдатських і селянських депутатів, сподіваючись забезпечити собі більшість його голосів. Одже, якщо вас зацікавила дана стаття, радими переглянути:
Гусєв В. Територія нищівної експлуатації: чого хотіли більшовики від України? / В. Гусєв // День. – 2014. - № 219/220 (21-22 листоп.). – С. 8.

Підготувала: Люльчук Г. М.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 209 | Додав: Bibliograf | Теги: Українька революція , Центральна Рада. більшовики , 1927-1920 рр.. історія. УНР | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]