ЧОБОТИ І ЧОБІТКИ - 21 Грудня 2015 - Порадник читача
Головна » 2015 » Грудень » 21 » ЧОБОТИ І ЧОБІТКИ
17:34
ЧОБОТИ І ЧОБІТКИ

Як не крути, а взуття потрібне всім. Між тим, його історія сповнена несподіванок та дуже цікава. Адже кожна історична епоха мала різне уявлення про красу і зручність. Перше взуття було створено людиною як засіб захисту від несприятливих умов навколишнього середовища. Хто б міг тоді подумати, що взуття буде не тільки засобом захисту, але й елементом стилю.

Іще первісні люди дійшли думки ладнати собі одяг та взуття зі шкур забитих тварин. На думку дослідників, перші черевики були подібні до онуч зі шкіри. Щоправда, це всього лише припущення, адже хутряні «туфлі» до наших днів не дожили. А от найстаріше шкіряне взуття, що збереглось до сьогодні – це чарохи, м’які туфлі із загостреними кінцями. Їх знайшли у Вірменії при розкопках печери Арені 2008 року.

Археологи стверджують, що їм 5500 років! На думку фахівців, такі черевики мало чим відрізняються від тих, які досі носять у глухих вірменських поселеннях.

Про історію виникнення взуття можна дізнатись із статті Чоботи і чобітки // Сільські вісті. – 2015. – № 110 (8 жовт.). – С. 6. та ознайомившись з інтернет-ресурсами:

1. Історія розвитку взуття
http://khnu.km.ua/root/kaf/tkvsh/res/Фрига.pdf ;

2. Антикваріат: Історія виникнення взуття –
http://hogwards.com.ua/istoriya-vynyknennya-vzuttya.html ;

3. "Гостроносики" з XV століття. Історія взуття у картинках – http://ipress.ua/ljlive/gostronosyky_z_xv_stolittya_istoriya_vzuttya_v_kartynkah_12757.html ;

4. Перше взуття. Дитяче взуття – http://dvzuttya.blogspot.com/2009/05/blog-post.html ;

5. Історія каблуків - каблук, взуття, мода, ноги, краса, стиль –
http://megasite.in.ua/25949-istoriya-kablukiv-kabluk-vzuttya-moda-nogi-krasa-stil.html .


Марія Новікова

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 159 | Додав: texnik | Теги: взуття , туфлі , чобітки , сандалі , чоботи , черевики | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]