Головна » 2012 » Грудень » 8 » Чарлз Діккенс Різдвяна історія
12:16
Чарлз Діккенс Різдвяна історія

Святвечір - це одна з найдивовижніших ночей, єдина на рік ніч, коли здійснюються всі мрії й бажання, стають реальними найфантастичніші речі. Різдво - велике свято, торжество світла і добра, день очищення душі від усякого зла. В Англії ім'я Діккенса стало синонімом Різдва. Великий письменник зробив величезний вплив на сприйняття цього свята у себе на батьківщині, наділивши його новим сенсом, створивши чисто англійську "різдвяну філософію".

" Різдвяна історія "  Ч. Діккенса схожа на казку зі щасливим кінцем. Як і кожна казка, вона має свій підтекст. Письменник нагадує людям, що часто у своїх нещастях винні вони самі, у їхніх руках змінити життя на краще, жити у мирі та злагоді, бути добрими і милосердними. Потрібно хоча б іноді аналізувати свої вчинки, і тоді стануть зрозумілими помилки, які треба виправляти завжди вчасно. Так думав письменник, який бажав бачити всіх людей щасливими.

У повісті Діккенс оспівує традиційні "різдвяні цінності" - сімейне тепло, безкорисливість, любов до ближнього, співчуття. Очищення від зла, що панувало в його душі, відродило і серце героя. Скам’яніле від душевного холоду, воно було здатне на вияв лише негативних рис (похмурість, жадібність, жорстокість). Під впливом різдвяної подорожі воно розтало і стало таким , як у нормальної людини, здатним на добро, милосердя, співчуття, щедрість, людяність.

Ч. Діккенс доходить геніального висновку: «Не гроші роблять людину щасливою, а людяність». Митець вірив у духовне відродження людини і прагнув донести це до свідомості читачів.У житті кожного із нас велику роль відіграє родина. Близькі нам люди сприймають нас різними: увінчаними славою і розчарованими невдачами.

Головне, щоб навіть у темряві завжди світило вікно, де тебе чекають. Французький письменник А. Монтерлан казав: «Домашнє вогнище має бути вогнищем, до якого ми завжди повертаємося».

Різдво - особливе свято. Ми чекаємо його щороку з надією на радість. Цієї пори на вулиці горять святкові вогні, у крамницях продаються блискучі іграшки, а в наших домівках готується святкова вечеря, І коли над землею сходить різдвяна зірка, а на ялинці запалюються запашні свічки, здається, що зараз трапиться диво...

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 818 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]