Головна » 2018 » Листопад » 19 » Чарлз Чаплін. Моя біографія
16:12
Чарлз Чаплін. Моя біографія

Чарлі Чаплін – це ім’я відоме всім без винятку. Не одне покоління сміялося і плакало, спостерігаючи на екрані витівки маленького бродяги Чарлі. Цей кінематографічний образ настільки органічний, що давно вже у глядацькому уявленні злився з ім’ям і особистістю його творця.

Чарлза Чапліна з повним правом можна назвати живою історією і енциклопедією кіномистецтва: він увібрав у свою творчість всі основні етапи розвитку кіно на Заході – від по дитячому наївних німих короткометражок до шедеврів критичного реалізму. Причому не лише увібрав, а й значною мірою впливав на характер цього розвитку.

Визнаний одним із найкращих коміків в історії світового кіно, тричі нагороджений премією «Оскар».

Він грав ролі, писав сценарії, продюсував власні фільми. Чаплін був одним із класиків ери німого кіно. За свою кар'єру, яка тривала понад 65 років, він пройшов шлях від вікторіанських сцен британських мюзик-холів до Голлівуду — центру світового кіномистецтва.

У 1917 році Чарлі Чаплін став найдорожчим актором того часу. Чаплін на своїх фільмах заробив близько 10,5 мільйонів доларів. Але навіть ставши мільйонером, Чаплін продовжував жити в третьосортному готельному номері. Він так само зберігав студійні чеки в старій валізі протягом довгих місяців.

У жінок Чарлі завжди був неймовірно популярний. Чарлі Чаплін був одружений чотири рази і всі дівчата були значно молодше за нього. Він одружився на актрисі Мілдред Харріс, коли їй було 16 років, йому було 28 років. Йому було 35 років, коли він одружився на актрисі Літі Грей, їй було 16. Йому було 44 роки, коли він одружився на Полетт Годдар, їй було 19. Останньою дружиною актора в 1943 році стала дочка відомого американського драматурга Юджина О’Ніла – Уна О’Ніл. Йому було 54 роки, коли він одружився на Уні О’Нілл, їй було 18. До речі, після шлюбу з актором батько припинив з дочкою усілякі відносини. Від шлюбу з Уной у нього було 8 дітей. Останню дитину Уна народила, коли Чапліну було 72 роки. Всього у Чапліна було 11 дітей.

У роки Другої світової війни актор писав антифашистські статті, виступав перед йдуть на фронт солдатами.

Через два місяці після смерті актора вандали дістали з могили труну з тілом Чарлі і викрали, щоб отримати викуп. Лиходіїв затримала поліція, а тіло перепоховали в Корсо-Сюр-Веве на кладовищі Меруз. Щоб виключити подібні спроби викрадення, зверху було залито 6 футів бетону.

Познайомитися з життям і творчістю великого актора і режисера допоможе книга спогадів Чарлза Спенсера Чапліна, написаних ним самим на схилі літ, коли все пережите постає ясним і прозорим.

Анжела Хамедюк

Категорія: Прочитайте "давно забуте" | Переглядів: 157 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]