Головна » 2017 » Лютий » 28 » ЧАРІВНЕ СЛОВО "ОРГАНІЧНИЙ" ДЛЯ ЖИТЕЛІВ ПІДНЕБЕСНОЇ
21:15
ЧАРІВНЕ СЛОВО "ОРГАНІЧНИЙ" ДЛЯ ЖИТЕЛІВ ПІДНЕБЕСНОЇ

Раннього ранку неділі чимало пекінців поспішають у район Чунвень на ярмарок органічної продукції. Восени 2010 року, коли ярмарок лише відкрився, в ньому брали участь близько двох десятків фермерів і комерсантів, з часом коло їх значно розширилося, як і побільшало найменувань з маркою «біо». Якщо продукти раніше купували переважно представники середнього класу, то тепер серед покупців і пересічні жителі столиці.
Організатором Пекінського фермерського ярмарку органічних продуктів була художниця Емі Уемура, котру неабияк хвилювали питання продовольчої безпеки
.
Фермерський ринок органічної продукції в районі Чунвень – не єдиний у Пекіні – щороку зявляються нові. Бо стрімко збільшується попит на таку продукцію. Слово «органічний» для Китаю сьогодні стало неначе чарівним, усі продукти з таким написом вважаються пріоритетними.
2013 року Китай уперше опублікував інформацію про свій ринок органічної сільськогосподарської продукції, за даними IFOAM, він становив 2,58 млрд дол. Сьогодні країна в цьому секторі – в першій трійці світових виробників.
І все ж говорити про продовольчу безпеку в Піднебесній рано. Здорова їжа не перестає бути однією з головних тем для обговорення. Кілька років тому країну сколихнув меланіновий скандал: виявлена в сухих молочних сумішах шкідлива речовина забрала життя шістьх дітей, а ще тисячі залишилися інвалідами. Винних стратили, однак страх залишився. Не випадково населення почало частіше звертатися до послуг продавців екологічної продукції, але новий ринок далеко не завжди радував – з’явилася маса підробок, фальсифікату.
У новій редакції Закону про продовольчу безпеку, що набув чинності з 1 жовтня 2015 року питання, що турбували людей отримали чітке тулмачення. Рамки відповідальності за новим законом  і сфера його застосування набагато ширші, міри покарання набагато суворіші. Новий закон ретельно опрацьований у плані різних методів ведення бізнесу, зокрема інтернет- торгівлі...
Можливо досвід далекої азійської країни прислужиться Україні, яка взяла курс на Європу, але дуже мало робить для створення надійної системи захисту прав споживачів і виробництва якісної продукції. Детальніше: Пуговиця М. Убити трьох зайців / М. Пуговиця // Пропозиція. -2017. - № 1. – С. 68 – 71.




Раїса Гірак

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 258 | Додав: texnik | Теги: органічна продукція , торгівля , органіка , вирощування | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]