Головна » 2018 » Грудень » 27 » Бурштин Полісся
10:38
Бурштин Полісся

Мельничук В. Г., Криницька М. В. Бурштин Полісся: довідник. - Рівне:НУВГП, 2018. - 236 с

Довідник містить систематизовану інформацію про поліський бурштин як коштовний камінь і корисну копалину. Наведено основні відомості про історію його досліджень, речовинний склад і властивості, стратифікацію, районування і будову бурштинових покладів, описані методи пошуків, геологічної розвідки, видобутку і розробки бурштинових родовищ. Окрім того коротко викладено технологію переробки бурштину-сирцю у ювелірні вироби, а також методи його гемологічної експертизи та ідентифікації.

В основу довідника покладено матеріали сучасних геологічних досліджень покладів поліського бурштину Рівненською комплексною геологічною партією Державного підприємства «Українська геологічна компанія», методики промислового видобутку і ювелірної обробки бурштину-сирцю Державного підприємства «Бурштин України», методики експертизи бурштину Державного гемологічного центру України, досвід викладання авторами навчальних курсів «Геологія, експертиза та розвідка родовищ», «Експертиза коштовних каменів і металів» для студентів, літературні дані, чинні нормативні та правові документи, що стосуються досліджень, видобутку та обігу бурштину в Україні.

Довідник корисний для студентів, геологів, гірників, підприємців, старателів, працівників організацій та установ, що здійснюють видобуток та ювелірну обробку бурштину-сирцю. Довідкова інформація про бурштин знадобиться і особам, які займаються торгівлею бурштином, а також правоохоронцям і працівникам митної служби.

Довідник укладений вченими Національного університету водного господарства та природокористування.

Інна Козюхно

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 142 | Додав: kraeznavzi | Теги: НУВГП , Полісся , бурштин , довідник | Рейтинг: 4.0 / 4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]