Головна » 2015 » Лютий » 10 » Буктрейлер на книгу Ліни Костенко "Вибране"
11:29
Буктрейлер на книгу Ліни Костенко "Вибране"

Митцю не треба нагород

Його судьба нагородила.

Коли в людині є народ,

Тоді вона уже людина

До книги Ліни Костенко  «Вибране» — улюбленої української поетеси кінця другого–початку третього тисячоліття — увійшли найвідоміші її вірші з різних періодів творчості — від ранньої поезії до сьогодні. Це найповніше вибране поетеси за часів Незалежності.

Безкомпромісність — ось пароль її поезії. У часи, коли ідеологічний контроль над словом і думкою людини після короткої хрущовської «відлиги» знову став тотальним, від Ліни Костенко вимагалося бути такою, як усі. В її поезії відчувається бунт проти стандартизації, спрощення, примітивізації людини. Неповторність — ось друге з ключових понять волелюбної музи Ліни Костенко.
У поезії Ліни Костенко є свої лейтмотиви. Нелегка творча доля Ліни Костенко зумовила появу в її поезії мотиву морального стоїцизму митця, який став на прю зі «світом". Найбільше гармонії та душевної злагоди —у тих віршах Ліни Костенко, де домінує мотив єднання людини з природою.
Емоційним багатством відзначається й інтимна лірика Ліни Костенко, пронизана мотивом любові як прекрасної стихії ніжності й осяяння душі.
Люблю до оніміння,
до стогону, до сліз...

Це дуже характерні для інтимної лірики Ліни Костенко рядки з вірша «Недумано, негадано». Ще й тим характерні, що в них бунт проти ерзац-почуттів, напівлюбові, лукавства й розрахунку. Читайте поезію Ліни Костенко і насолоджуйтесь прекрасним.



Васюк Наталя

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 1254 | Додав: читалка | Рейтинг: 2.3 / 3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]