Головна » 2019 » Грудень » 9 » Борис Резнік. Зірки над містечком
11:04
Борис Резнік. Зірки над містечком

«Зірки над містечком» - книга-альбом рівненського колекціонера Бориса Резніка , до якого увійшли історичні нотатки про життя єврейської громади Рівного в період до Другої світової війни, та живописні роботи дев’яти рівненських художників. Цей мистецький альбом присвячений різноманітним сторінкам життя людей, які впродовж багатьох століть складали духовне багатство нашого краю, формували його цінності, а також просто жили, працювали, творили, святкували.
До видання увійшли півсотні робіт рівненських художників: Юрія Сав’юка, Олександра Самчука, Івана Жилки, Олександра Гурістюка, Миколи Годуна,
Касума Касімова, Світлани Лазарєвої, Миколи Ліханова та Інни Бобрик. На полотнах художники відтворили атмосферу старого міста, показали характерні риси його мешканців, їх дотепний  національний гумор, передали яскравість і магічність національних свят. «Головне в цій книжці – це люди, типажі людей, представлених на цих полотнах. Пекарі, ювеліри, антиквари, музиканти. Все життя того міста – на цих полотнах», – Борис Резнік.
Автор тексту у книзі-альбомі "Зірки над містечком" – старша наукова співробітниця краєзнавчого музею Валентина Данілічева.


Альбом вийшов з друку накладом лише 300 примірників, один з них є в нашій книгозбірні.  Запрошуємо на перегляд до мистецького відділу.

Підготувала Н. Оксанич

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 33 | Додав: art | Теги: професії , єврейська громада рівного , рівненські художники | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]