Головна » 2015 » Січень » 22 » Борцям за волю України : до Дня Соборності України
16:46
Борцям за волю України : до Дня Соборності України

Василів-Базюк Л. Не вір! : повість / Любов Василів-Базюк. – Чернівці : Букрек, 2007. – 304 с.

Це книга славетної волинянки, яку криваві буревії московсько-сталінського і німецько-гітлерівського тоталітаризму завели до канадського міста Торонто, де писався цей твір. Все своє свідоме життя вона була далеко від рідної України, але разом зі своїми дітьми, онуками жила і живе Україною і для неї. І ця книга – особлива, бо на її сторінках живе те, що повік не вмирає.
Основою повісті є доля українського народу і боротьба за Самостійну Незалежну Соборну Україну. Її герої – відважні учасники історичного бою у Гурбах, яким пощастило вижити, самозречено пронести стяг свободи й святої любові до України скрізь усі лихоліття і стати правдивими свідками московсько-радянського терору та геноциду української нації. Любов Василів-Базюк у своєму творі показує нерозривний духовний ланцюг єднання серед поколінь борців за волю України. Важкими терновими дорогами веде вона своїх героїв. Вони, як і їхні попередники, вмирають, караються у кривавих московських ГУЛАГах, однак воля України для них понад усе. Тому, навіть вмираючи, українські патріоти заповідають нащадкам «не вір москалям!», «борись за Україну!».

Підготувала Малишева Л.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 349 | Додав: kraeznavzi | Теги: Україна в кайданах , Гурби , імперія зла. , переслідування | Рейтинг: 1.5 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]