Головна » 2018 » Червень » 26 » Блекота
18:53
Блекота

Басараба В. Блекота / Василь Басараба. – Рівне : Волин. обереги, 2018. - 348 с.

Василь Басараба – поет, прозаїк, член Національної спілки письменників України. У його доробку – поетичні книги «У країні Україні», «Воля», «Калинова кров», «Смак сонця». Його прозовий твір «Страшний суд» був нагороджений дипломом конкурсу «Коронація слова 2013 року» у номінації «роман».

У новій книзі «Блекота» події розгортаються впродовж ХХ століття. Життя в 30-х роках, війна, окупація, злочинні репресії, від яких потерпають люди волинського села Ясногірка. Трагедія єврейського населення – Голокост. На тлі трагедій – справжні людські стосунки представників різних національностей… Все це у записах, свідченнях очевидців.

Правда життя і фальш імперської історії, ідеологічних перекручувань тоталітарного режиму. Брехливі міфи, що йдуть з глибини століть.

А понад усе – світлі почуття та цінності у стосунках двох молодих людей, наших сучасників Андрія та Дарини, яким належить докопуватися до істини, жити по честі та совісті у нелегкий час.

Книгу можна переглянути у відділі акумуляції краєзнавчих документів та бібліографії Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Інна Петрук

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 263 | Додав: kraeznavzi | Теги: Друга світова війна , репресії , Голокост , Історія , письменники-земляки | Рейтинг: 3.7 / 3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]