Головна » 2017 » Вересень » 10 » Беньямін В. Щодо критики насильства : статті та есеї
16:44
Беньямін В. Щодо критики насильства : статті та есеї

У рамках програми «Переклади німецьких книжок іноземними мовами» бібліотека-партнер Goethe-Institut надіслав до відділу обслуговування користувачів документами іноземними мовами книгу Вальтера Беньяміна «Щодо критики насильства».

Автор, Вальтер Беньямін (1892–1940) – німецькій письменник та філософ, соціолог, теоретик історії, естетик, мистецтвознавець і літературний критик, один з найориґінальніших і найчільніших європейських інтелектуалів першої половини XX століття. Його ідеї, позначені впливом зревізованого марксизму, парадоксально поєднаного з фройдівським психоаналізом, ґетеанською натурфілософією і бароковою історіософією, єврейською містикою, бодлеріянським постромантичним консерватизмом і сюрреалістським революціонізмом, неабияк вплинули на подальший розвиток світової думки від постання Франкфуртської школи на початку 1930-х років і аж дотепер.

Передмову до видання написав один із найкращих знавців творчості Вальтера Беньяміна, відомий сучасний український філософ Володимир Єрмоленко.

Цікавими видаються статті про Франса Кафку, Марселя Пруста. Філологи знайдуть для себе незвичні роздуми «Про мову взагалі і мову людську». Ментальні вправи філософського змісту приваблять всіх, хто захоплюється непростими питаннями війни і миру, про які йдеться у розділі «Досвід і скрута».

Читацтво матиме змогу познайомитися із цим філософським твором у перекладі з німецької мови на українську, завітавши до відділу.

Щодо критики насильства : статті та есеї / Вальтер Беньямін. —К .: Грані-Т, 2012. — 312 с. (Серія «De profundis»)

Тетяна Панчук

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 16 | Додав: black | Теги: насильсво , мова , Думка , філософія | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]