Головна » 2015 » Червень » 3 » Бендюк М. Історія та легенди сіл Рівненського району
16:30
Бендюк М. Історія та легенди сіл Рівненського району

Автор книги «Історія та легенди сіл Рівненського району» Микола Бендюк, за час десятилітньої роботи зібрав та впорядкував близько сотні легенд, історій та відомостей про низку населених пунктів Рівненщини. Микола Бендюк, науковий працівник Острозького історико-культурного заповідника, художник-реставратор, мистецтвознавець, історик, краєзнавець, колекціонер.
Кожне село Рівненського району, як, власне, і всі села в світі, має свою історію, яка долею, вчинком чи родоводом була пов’язана із певними особистостями. За ці віки історія «обросла» легендами, які надають цим постатям і подіям далекої минувшини романтичне забарвлення і таємничу привабливість. Легенди наче оживляють минуле завдяки емоційно чутливому сприйняттю того, що передавалося з покоління в покоління, домислювалося, дофантазовувалося. Завдяки цим легендам читачі цієї книжки-путівника «Історія та легенди сіл Рівненського району», долучаться до унікальної культурно-духовної спадщини.
Історія сіл Рівненського району  буде цікавою не лише науковцям, а й жителям населених пунктів, які згадуються в книгах. Дітям шкільного віку ці публікації стануть посібниками для вивчення історії рідного краю на уроках краєзнавства. У книгах зібраний матеріал про легенди заснування сіл та найцікавіші випадки із життя селян, що збереглись в усній народній творчості.

В.Бендюг

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 1037 | Додав: читалка | Рейтинг: 3.0 / 5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]