БДЖОЛИНИЙ КЛЕЙ - 9 Вересня 2013 - Порадник читача
Головна » 2013 » Вересень » 9 » БДЖОЛИНИЙ КЛЕЙ
16:31
БДЖОЛИНИЙ КЛЕЙ
Серед продуктів бджільництва найбільшу популярність та широке використання після меду має прополіс , який ще називають бджолиним клеєм . Усім відомі його антисептичні, антимікробні, знеболювальні та протизапальні властивості . Прополіс зовсім нешкідливий, мобілізує захисні сили організму проти інфекцій, має протигрибкову, противірусну і кровоспинну дію, стимулює регенерацію тканин. Звідки ж береться прополіс?
З бруньок тополі, берези, осики та інших рослин бджоли збирають клейкі смолисті речовини. Принісши їх у вулик, вони змішують їх з воском та виділеннями внутрішніх залоз. Так утворюється прополіс. Саме він є причиною того, що різні мікроорганізми у вуликах майже не зустрічаються. Цю властивість помітили давно – ще в Древньому Єгипті прополіс використовувався при виготовленні ліків. Прополіс – найсильніший природний антибіотик , який знищує понад 100 видів бактерій, грибків і вірусів (а серед них збудників туберкульозу, сифілісу, дифтерії, грипу та ін.). Якщо до синтетичних антибіотиків мікроби рано чи пізно звикають, то звикнути до прополісу їм не вдається. Крім того, синтетичні антибіотики знищують не тільки шкідливу, а й корисну мікрофлору, що може викликати нові захворювання. Зате при лікуванні прополісом цього не спостерігається. Прополіс – надзвичайно сильне знеболювальне, з а силою дії він перевищує новокаїн у 5 разів. Він містить до 30% фенольних сполук, які запобігають старінню, онкологічним захворюванням. Прополіс ефективний при лікуванні аденоми простати, геморою, простатиту та багатьох інших хвороб.
Більш детальніше цілющі властивості прополісу і як його використовують можна дізнатись у статті Ярослава Пасічника Бджолиний клей / Я. Пасічник // Лісовий і мисливський журнал. – 2011. – № 3. – С. 42-43.
Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 331 | Додав: texnik | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]