Головна » 2014 » Березень » 11 » БДЖОЛИ ТА БДЖІЛЬНИЦТВО
18:46
БДЖОЛИ ТА БДЖІЛЬНИЦТВО

Пчелы и пчеловодство. Организация пасеки. Разведение и болезни пчел. Продукты пчеловодства / Божена Мелосская. – Х. : Аргумент Принт, 2012. – 256 с. – (Полезная книга).
З давніх-давен бджола на Україні вважається священною. Однією з головних з причин напевно був загадковий стиль життя, схований від сторонніх очей . Ці створіння і насправді не можуть не викликати у когось допитливість, а у кого подив, а то і навіть, страх.

Спостерігаючи за життям бджолиної сім’ї, людина знаходила в ній багато пізнавального і для себе. Не дивно, що існує стільки висловів про бджолину працелюбність, рішучість, з якою вони захищають своє помешкання від сторонніх посягань і, звичайно ж, про мед. Минали часи і бджола ставала більш зрозумілою, люди починали тримати їх в саморобних вуликах, поблизу своїх помешкань.

В народі вважають, що саме святі Зосіма та Савватій навчили людей правильно утримувати свою пасіку. Саме при житті цих святих, в п’ятнадцятому столітті, крилаті трудівниці почали «приручатися». Тому і не дивно, що на іконах вони зображені з різними знаряддями пасічників того часу: драбиною, вірьовкою, навіть, сокирою або ножем.

В давні часи при вході на пасіку обов’язковим атрибутом була ікона із зображенням Зосіми та Савватія, а пасічник, не помолившись не починав свою працю. Це стає важливим і сьогодні – на пасіці нічого робити не тільки людині із брудними руками, або в брудному одязі, але й з брудними думками в душі. Даний посібник містить відповіді на всілякі запитання по бджільництву. Як вибрати породу бджіл, основні правила утримання роїв, підготовка до зимівлі, лікування бджіл і багато іншого.

З цією книгою ви зможете уникнути багатьох неприємностей і отримати від спілкування з бджолами не тільки максимальну користь, але і багато задоволення.



М. Новікова

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 421 | Додав: texnik | Теги: пасіка , бджоляр , бджоли | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]