Головна » 2019 » Квітень » 25 » Бандерівці: 200 історій з XX століття
09:59
Бандерівці: 200 історій з XX століття

Липовецький С. Бандерівці: 200 історій з XX століття / С. Липовецький. – Львів : ЛА «Піраміда», 2017. – 564. : іл..

«Бандерівці. 200 історій з ХХ століття» - книга, яка в одинадцяти розділах охоплює діяльність українського визвольного руху, що увійшов в історію як «українські націоналісти» чи «бандерівці». Вперше в одній книзі зібрані історії про боротьбу Української військової організації та Організації Українських Націоналістів в міжвоєнний період, рух опору під час Другої Світової війни та півтора десятиліття після її завершення, феномени створені націоналістами в нацистських кацетах та радянському ГУЛАГу, діяльність, що її проводили в еміграції та на «малій зоні».

Велика частина текстів буде знайома читачам завдяки статтям, які автор публікував у журналах «Український Тиждень» та «Країна», газетах «Україна Молода», «День», «Дзеркало Тижня» та «Газета по-українськи», сайтах «Історична Правда» та «Україна Incognita».

Це уже третє видання книги, яка вперше з'явилася друком в 2009 році під назвою «Червоно-Чорне. 100 бандерівських оповідок». Її наступне перевидання ввійшло в Топ-10 рейтингу «Книжка Року-2013» в серії «Минувшина». Цього ж разу книга «Бандерівці. 200 історій з ХХ століття» містить вдвічі більше історій, але й тексти, які друкувалися в попередніх виданнях зазнали суттєвих змін та доповнень.

З книгою можна познайомитися у відділі акумуляції краєзнавчих документів та бібліографії.

Інна Козюхно

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 90 | Додав: kraeznavzi | Теги: Бандерівці , Організація Українських Націоналіст , ГУЛАГ , Українська віійськова організація | Рейтинг: 3.0 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]