Головна » 2012 » Березень » 15 » Банановий автомобіль
13:37
Банановий автомобіль

Ні! Не подумайте, що це з жанру "казки”… Вже ні!!! По прогнозу авторів нової "зеленої” технології "бананові автомобілі” покатять по бразильським дорогам вже у найближчі два роки.

Дослідники з університету бразильського міста Сан-Паулу винайшли наночастинки, які отримані особливим способом з волокон бананових та ананасових пальм. Вони здатні зробити міцнішою пластмасу, яку використовують при виготовленні корпусів автомобілів. Більше того, з такого пластика можливо виготовити навіть частини автомобільних двигунів.

Вчені довелили, що завдяки введенню у структуру пластика наночастинок волокон пальм, матеріал стає на 30% легше, але в 3-4 рази міцнішим звичайного пластика, а ще - він більш стійкий до дії високих температур, бензину, води, кисню.      Для виготовлення придатні листя та стовбури деяких видів пальм, які ростуть у Бразилії. Про  новий  банановий автомобіль та  технологію виготовлення диво-матеріалу, Ви можете прочитати у журналі ”Техника молодежи”:

Бананы как основа автомобилестроения // Техника молодежи. – 2012. - № 1. – С. 28.

та в мережі Internet :

1 ) . http://www.kedem.ru/news/n2011-05-11-11-00-08/

2). http://recepty-roly.ru/news/2011-05-11-297

А найголовніша вигода для людства від цього відкриття, це те, що наноцелюлоза буде значно безпечнішою для навколишнього середовища, а автомобілі з неї будуть витрачати менше палива. Тож залишається сподіватися та чекати!








Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 598 | Додав: texnik | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 3
3
Дуже чудова машинка.


2
клас!


1
Респект сучасним винахідникам........


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]