Головна » 2019 » Березень » 12 » Автомобіль: Теорія колісного рушія
17:27
Автомобіль: Теорія колісного рушія

Найвидатнішим винаходом людства є колесо, а далі велосипед. Аж потім – транзистор, електромагнітна індукція, комп’ютер. Нарешті – радіо, всесвітня павутина (Інтернет), двигун внутрішнього згорання, автомобіль…

Вважають, що вперше транспортні засоби, запряжені кіньми, з’явилися в степах України (ще перед освоєнням їзди верхи). Отож йтиметься про найвидатніший винахід людства, для якого причетні пращури українців . Але – тільки про теорію(!) прояву і формування його властивостей в рамках іншого видатного винаходу людства – автомобілів. Саме це й задекларовано в назві посібника Гащук П. Автомобіль: Теорія колісного рушія : навч. посіб. – Київ : Вид-во дім «Кондор», 2018. – 328 с.

У виданні з теоретичних позицій розглядаються процеси перетворення механічної енергії в колісному рушії автомобіля. Також аналізуються параметри й характеристики еластичного колеса, що визначають експлуатаційні властивості автомобільного засобу.

Навчальний посібник буде цікавий для студентів і курсантів вищих технічних навчальних закладів, наукових працівників, аспірантів, інженерів, що пов’язують свою пізнавальну та фахову активність з автомобілем.

Наталія Литвиненко

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 105 | Додав: texnik | Теги: винаходи , транспортні засоби , автомобілі | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]