Головна » 2018 » Січень » 30 » Автомобіль та жінка
12:58
Автомобіль та жінка

Чоловіки полюбляють жартувати щодо жінок та автомобіля. Очевидно, більшість з них не знає, яку роль відіграли жінки в автомобілебудуванні.
29 січня 1886 року німець Карл Бенц отримав патент на перше в світі авто з бензиновим двигуном. Але гроші на цей винахід він отримав від своєї дружини Берти. Вона ж стала першою популяризаторкою цього важливого винаходу. Вирішивши відвідати свою матір, яка жила за 100 км від міста Мангейма, де мешкали Бенци, Берта взяла моторний візок та вирушила в дорогу. Цю віддаль вона долала цілий день, до того ж їй доводилось по дорозі усувати всі поломки в автомобілі. Наприклад, бензотрубку вона прочистила шпилькою від капелюшка, перетертий провід запалювання заізолювала шовковою панчохою, бензин купувала в аптеках (його продавали там, як засіб для чищення). По дорозі вона не забувала також постійно рекламувати винахід свого чоловіка. Після цієї поїздки К. Бенц продав 25 своїх автомобілів. Саме Берта порадила чоловіку вдосконалити свій винахід, встановивши на автомобілях коробку передач. Сьогодні дорога, якою їхала дружина винахідника, отримала назву Меморіальна траса імені Берти Бенц.
Більше дізнатися про автомобільні винаходи, пов’язані з іменами жінок, можна із статті:
Шерше ля фам! : 29 січня автолюбителі всього світу відзначають День винайдення автомобіля // Пенсійний кур'єр. – 2018. – 26 січ. – С. 12.



Підготувала Т. Матушевська

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 275 | Додав: Bibliograf | Теги: винаходи , жінки , автомобілі | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]