Головна » 2015 » Червень » 30 » АВТОМАТИЗАЦІЯ ВИРОБНИЧИХ ПРОЦЕСІВ
17:59
АВТОМАТИЗАЦІЯ ВИРОБНИЧИХ ПРОЦЕСІВ

Ельперін І. В. Автоматизація виробничих процесів: підр. / І. В. Ельперін, О. М. Пупена, В. М. Сідлецький, С. М. Швед. – К. : Вид-во Ліра-К, 2015. – 378 с.

Незважаючи на досить складну економічну ситуацію в Україні, в галузях харчової промисловості продовжується процес технічної модернізації технологічного обладнання і впровадження сучасних систем управління виробництвом. Це зумовлене, насамперед, необхідністю випуску продукції, яка могла б бути конкурентоспроможною відносно до продукції, яка експортується в Україну.

Сучасний стан розвитку систем управління характеризується широким впровадженням управляючої мікропроцесорної техніки та комп’ютерно-інтегрованих систем управління.

Враховуючи особливу роль оператора в системі автоматизованого управління виробничими процесами, необхідно, щоб сучасний фахівець володів знаннями з основ автоматизації.

У підручнику висвітлено загальні питання автоматизації виробничих процесів, описано автоматичний контроль технологічних параметрів, автоматизовані системи регулювання, технічні засоби автоматизації, основи проектування автоматизованих систем.

Розглянуто основи автоматизації виробництва із застосуванням мікропроцесорних промислових контролерів і принципи побудови комп’ютерно-інтегрованих систем управління з використанням автоматизованих робочих місць оператора технолога.

Даний підручник буде корисним для студентів вищих навчальних закладів, які спеціалізуються в галузі автоматизації виробництва, а також для студентів технологів, енергетиків, механіків і інших, які повинні мати знання для роботи в умовах комп’ютерно-інтегрованого автоматизованого виробництва і вміти сформулювати вимоги до впровадження нових і модернізації існуючих систем автоматизації.

Запрошуємо ознайомитись та скористатись підручником у відділ інформації та документів виробничої тематики.

Марія Новікова

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 1185 | Додав: texnik | Теги: виробничі процеси , автоматизовані системи , автоматизація | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]