Головна » 2017 » Травень » 4 » Асфальт із сміття
10:16
Асфальт із сміття

У Китаї дороги будують зі сміття, в Голландії - із пластику, зібраного в океанських водах, в США - роблять з використаних шин. Які з цих технологій можна використати в Україні? За нормативами дорожнє покриття повинне служити без ремонту від десяти до вісімнадцяти років. Сучасні технології дозволяють істотно збільшити термін служби доріг. Найцікавіші і корисні - технології, які дозволяють використовувати вторинну сировину. Наприклад, до складу так званого гумоасфальта входить гумова крихта, яку отримують зі старих покришок. Такий асфальт підходить для будь-якого клімату, забезпечує чудове зчеплення, зменшує гальмівний шлях на 15%, знижує шум, витримує великі навантаження і не схильний до утворення колії. Вкрай важливо і те, що він дозволяє вирішити одну з екологічних проблем за рахунок утилізації старих шин, яких лише в США щорічно накопичується близько 300 мільйонів! В Америці ця технологія застосовується вже три десятиліття. Трохи менше - в Європі та Ізраїлі, де теж вельми стурбовані екологічними питаннями. Які технології використовують в таких країн, як - Голландія, Китай, Великобританія, Ви можете дізнатися, прочитавши статтю в журналі «За рулем. Украина», що зберігається у відділі інформації та документів виробничої тематики.

Пименов И. Где кончается асфальт: [использование вторсырья в дорожном строительстве - зарубежный опыт]/ И. Пименов //За рулем. - М., 2017. - №3. -  С. 72-74.

Підготувала О. Самсонюк

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 86 | Додав: Bibliograf | Теги: шини , відходи , дороги , досвід , Сміття , технології , асфальт , вторинна сировина | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]