Головна » 2018 » Травень » 2 » Антибіотикостійкі бактерії
15:23
Антибіотикостійкі бактерії

Антибіотики зробили революцію в лікуванні інфекційних хвороб у людей. Однак їх широке і не завжди правильне застосування призвело до виникнення і розповсюдження стійких до антибіотиків бактерій. Сьогодні вчені та лікарі-практики б ють т ривогу з приводу поширення антибіотикорезистентних бактерій , тому що це стало глобальною проблемою. Сьогодні вже люди стали помічати, що з прийняттям антибіотиків від захворювання , вони не завжди допомагають. А чи не є це причиною того, що люди вживаючи м’ясо птиці та тварин, молоко отримують через харчовий ланцюжок антибіотикорезистентні мікроорганізми (АМР).

У статті: Касянчук В. В., Бергілевич О. М. Антибіотикостійкі бактерії – глобальна загроза громадському здоров’ю / В. В. Касянчук, О. М. Бергілевич // Мир продуктов. – 2018. – № 1. – С. 32-35.

йде мова про застосування антибіотиків в сільському господарстві для лікування і профілактики хвороб тварин або як стимуляторів росту сприяє розвитку АМР у мікроорганізмів і передачі генів резистентності через харчовий ланцюжок (із сировиною чи продуктами тваринного походження) від сільськогосподарських тварин, об’єктів навколишнього середовища (вода, грунт) до людей.

Зі статті Ви дізнаєтеся як три Всесвітні організації (ВООЗ, ООН та МЕБ) застосовують новий підхід (Програма «Одне здоров’я»), що до вирішення проблеми АМР і констатують, що для вирішення цієї глобальної проблеми в першу чергу необхідне розуміння проблеми та комплекс дій в молочному та твариному секторах.

Познайомтеся зі статтею! - Не будьте байдужими до свого та ваших рідних здоров я.

Журнал знаходиться у відділі інформації та документів виробничої тематики.

Шапірко Людмила

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 451 | Додав: texnik | Теги: продукти тваринного походження , молочна галузь , Антибіотикостійкі бактерії , стійкі до антибіотиків бактерії | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]