Головна » 2015 » Листопад » 22 » Анна Зегерс "Сьомий хрест"
18:17
Анна Зегерс "Сьомий хрест"

Роман «Сьомий хрест» створювався в Парижі в 1937-1939 роках. Але й пізніше Анна Зегерс вносила в рукопис зміни, доповнення. Ця робота була перервана в травні 1940 р. вторгненням гітлерівських військ до Франції. Письменниця згадувала так про ці гіркі дні: «Я плакала, спалюючи рукопис, щоб вона не дісталася німцям і щоб у разі, якщо вони займуть цей будинок, не наражати на небезпеку тих, хто в ньому жив ... Втім, один екземпляр рукопису ще раніше потрапив до Сполучених Штатів до Франца Вайскопф. І Франц Вайскопф подбав про те, щоб рукопис дійшов до видавництва».

У 1942 р. роман вийшов у світ англійською мовою в Нью-Йорку і німецькою - в Мехіко.

Щохвилини ризикуючи бути впізнаною фашистами, письменниця зі своїми дітьми прожила кілька тижнів в зайнятому вермахтом Парижі, а потім з великими труднощами перебралася в неокуповану зону Франції. Почалися довгі і виснажливі турботи звільнення чоловіка, відомого вченого Ласло Радвані, заарештованого владою восени 1939 р. За допомогою Ліги письменників, головою якої в роки війни був Т. Драйзер, - вдалося отримати потрібні візи, і навесні 1941 р. Анна Зегерс разом з родиною знайшла притулок у Мексиці, де на той час вже влаштувалася велика група німецьких письменників-антифашистів.

З мультимедийної презентації ви дізнаєтесь про канву роману:

Пропонуємо ознайомитися із шедевром німецької літератури у відділі обслуговування документами іноземними мовами. Адже тема твору актуальна і сьогодні. Роман вчить простим речам: не бути байдужім, не зраджувати друзів і, головне, Вітчизну...

84(4Нім) / S - 454 Segers Anna. Das Siebte Kreuz/ - Leipzig: Philipp Reclam jun. - 1986.- 377s. - ill.

Панчук Тетяна

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 298 | Додав: black | Рейтинг: 5.0 / 3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]