Головна » 2016 » Квітень » 30 » Андрій Кокотюха "Справа отамана Зеленого"
12:27
Андрій Кокотюха "Справа отамана Зеленого"

Роман Андрія Кокотюхи "Справа отамана Зеленого" занурює нас у перепитії бурхливого 1919 року. Революційне протистояння на той час досягло апогею. Українські землі стали полем битви між різними владами, різними режимами. Водночас 1919-й позначився розгортанням маштабного селянського повстанського руху, що був адекватною відповіддю українського села на національні й соціально-економічні утиски. Кожна зі сторін конфлікту мала свої плани і бачення майбутнього України. від того, хто стане переможцем, залежала не тільки доля ураїнської державності, а й майбутнє всієї Росії.
У центрі сюжету - історія київського лікаря Артема Шеремета, людини аж ніяк не войовничої, який з волі трагічних обставин опипнився у повстанській армії отамана Зеленого серед селян, покликаних звільнити Україну від ворожих окупацій і встановити тут справедливу укарїнську владу.
З-поміж кількох десятків вигаданих героїв роману один - справжній. Це відомий на всю Україну отаман Дніпровської повстанської дивізії Зелений. Коротке його життя повне суперечностей.
Роман Кокотюхи - динамічне й захопливе читання про український повстанський рух, малознану сторінку історії, боротьбу мешканців Великої України за її незалежність і соборність. Герої роману звичайні люди, зі своїми характерами, переживаннями, надіями, почуттями.




Анжела Хамедюк

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 167 | Додав: art | Рейтинг: 3.7 / 3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]