Головна » 2015 » Липень » 16 » Андрій Кокотюха. Привід із Валової
14:56
Андрій Кокотюха. Привід із Валової

Представляємо Вашій увазі новий роман Андрія Кокотюхи – «Привід із Валової» , презентація якого відбулася у квітні 2015 року. Андрій Кокотюха - сучасний український письменник, сценарист, журналіст, автор великої кількості художніх, документальних та науково-популярних книжок. За його романами знімають художні фільми. Кілька років поспіль входить до топ-10 авторів, чиї твори є лідерами продажів в Україні, за що відзначений як «Золотий письменник» (2012). Неодноразовий лауреат та володар Ґран-прі (2006) міжнародного конкурсу «Коронація слова». Відомий як творець гостросюжетних романів: детективних, пригодницьких, трилерів, бойовиків. Останнім часом успішно працює в жанрі історичного роману.
«Привид з Валової» - друга книжка у серії «Ретророман».  Описані у ній події відбуваються у 1909 році. Створення сюжету книги спричинив будівельний бум, період перебудови старих будинків у Львові. Їх ламали під корінь і зводили нові, зокрема на вулиці Валовій.
У цьому романі пригоди адвоката Клима Кошового продовжуються. Страшна та дивна смерть сталася у місті в будинку, де за повір’ями блукає привид Чорної пані, яка збирає  душі. Цей будинок перебуває на реконструкції – і в ньому загинуло вже кілька людей поспіль, зокрема і знайомий Кошового. Взявшись до розслідування, адвокат дізнається про химерні чутки, пов’язані з будівлею .  Кошовий починає шукає  свідків, опиняється в кількох забавних пригодах , аж нарешті потрапляє  уночі до означеного будинку та бачить жахливу картину: зі стіни справді раптом вийшла жіноча постать… Що було далі, прочитаєте в романі.
У кожному детективі цього автора, крім власне сюжету, особливу роль завжди відіграє атмосфера і настрій. Колоритно зображений старий Львів із його особливою культурою та побутовими реаліями. До речі, наприкінці роману є примітки, що пояснюють деякі діалектні моменти та не завжди відомі широкій публіці старосвітські львівські реалії.  Пригоди адвоката Кошового – твір «серійний» (попередня книжка має назву «Адвокат з Личаківської»), а відтак, можна сподіватися на продовження.


Підготувала Кудіна О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 385 | Додав: читалка | Рейтинг: 4.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]