Головна » 2015 » Червень » 15 » Андрій Кокотюха. Адвокат із Личаківської
16:00
Андрій Кокотюха. Адвокат із Личаківської

Андрій Кокотюха – відомий український письменник, кіносценарист, журналіст за професією. У 1991 році написав повість «Шлюбні ігрища жаб», яка після отримання нагороди від видавництва «Смолоскип» стала романом і завдяки цьому ми вперше дізналися про Кокотюху як письменника. Він - автор великої кількості художніх, документальних та науково-популярних книжок. За його романами знімають художні фільми. Кілька років поспіль входить до топ-10 авторів, чиї твори є лідерами продажів в Україні, за що відзначений титулом «Золотий письменник» (2012). Неодноразовий лауреат та володар Гран-прі (2006) міжнародного конкурсу «Коронація слова». Відомий як творець гостросюжетних романів: детективних, пригодницьких, трилерів, бойовиків. Останнім часом - успішно працює в жанрі історичного роману.
Напередодні Різдвяних свят письменник презентував львів’янам свою першу книгу про Львів – детектив «Адвокат із Личаківської» . Вона є ювілейною для письменника – 50-тою за рахунком. Про детективи Андрій Кокотюха говорить: «У них завжди є злочин і, як правило, це вбивство. Чому вбивство? Бо смерть людини незворотна, не можна оживити людину. Смерть будь-якої людини – це трагедія. Герої детективного роману чи історії зажди мислять нестандартно. Такі герої найчастіше закомплексовані, розлучені, вживають алкоголь, але коли треба шукати істину, вони виявляють всі свої найкращі людські якості, навіть ті, про які вони давно забули».
Ретрокнига «Адвокат із Личаківської» переносить читача на початок ХХ століття, а саме 1908 рік та розповідає про молодого киянина Клима Кошового, який дивом вирвався з тюрми й тікає від переслідувань царської влади до Львова. Але й тут його заарештовує поліція - біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки. Покійний мав у місті сумнівних друзів та могутніх ворогів. Самогубство — чи вбивство? Пошуки істини водять Кошового темними лабіринтами львівських вулиць…. Львів у книжці зображено колоритно, його можна вважати повноцінним героєм.
На презентації роману журналісти запитували Андрія Кокотюху, чому він обрав для книги саме Львів? «По-перше, я про Львів ще ніколи не писав, по-друге, це місто захоплює своєю атмосферою і купою легенд, котрі дуже часто вигадані, але які живуть. Воно спонукає до того, щоб у його інтер’єрах, на його натурі розгадувати загадки. І ще одне – чому саме ХХ ст. Тому що це цілком вкладається в нинішній тренд. Це історичні романи в будь-якому вигляді – чи просто історичний роман, чи історичний детектив, чи пригодницький роман, чи мелодрама в історичних декораціях – будь-що з префіксом історичний в Україні сьогодні затребувано» - розповідає автор.
У найближчих планах письменника сім книжок про Львів. Цікавий факт: за книгою «Адвокат із Личаківської» історичний консультант Ігор Лельо вже організував екскурсії у Львові та планує зробити всі сім маршрутів за наступними романами. Чекаємо.



Підготувала Кудіна О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 335 | Додав: читалка | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]