Головна » 2017 » Травень » 25 » Андре Мальро. Королівська дорога
11:58
Андре Мальро. Королівська дорога

"Не бійтесь ворогів, не бійтесь друзів!  Бійтеся байдужих! Саме з їхньої мовчазної згоди стаються на землі злочини і вбивства!"

Автором цього відомого вислову Бруно Коменського міг би повною мірою бути Андре Мальро. Усе його життя було яскравим прикладом небайдужості до того, що коїться на землі, навіть у її найвіддаленіших куточках.

Життя Мальро - це, насамперед, пристрасть, захоплення, безстрашність, віра і невтомний пошук істини і боротьба - за правду, за справедливість, пошук сенсу життя для себе і обстоювання права за життя і свободу для інших - слабкіших і знедоленіших.
І в його творах, як зазначає Ю. Покальчук, - пристрасть і війна, неймовірні психологічні і моральні конфлікти особистості, політична спрямованість і глибокий гуманізм у ставленні до людей, людства як цілого. Те саме і в житті Андре Мальро. Життя, як велика авантюра, як неймовірна пригода особистості, яку можна сміливо називати Людиною з великої букви. Він мандрував цілим світом, воював в Іспанії і Франції, його заарештовувало гестапо, після звільнення керував загоном Руху Опору, був двічі поранений, нагороджений багатьма бойовими орденами, міністр культури Франції у 1959-1969 роках, письменник, філософ, есеїст - і все це Андре Мальро.

Шо є життя? Що є смерть? Чи варто скніти, доживати, відчуваючи старіння духу і плоті, чи все ж таки жити як дихати - у вічному пошуку, долаючи перешкоди, перемагаючи, до самої смерті, - на ці питання намагається знайти відповідь молодий археолог Клод Ваннек, головний герой повісті Андре Мальро "Королівська дорога".

Тихова О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 75 | Додав: читалка | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]