Головна » 2015 » Квітень » 21 » Анатолій Мартиненко. Живопис. Графіка: альбом. - Рівне., 2013.
10:58
Анатолій Мартиненко. Живопис. Графіка: альбом. - Рівне., 2013.
Його називають ліриком, навіть філософським ліриком. Ліризм його зимових ранків і першого снігу, приходу весни та  цвітіння калини, грибних туманів і подиху осені, міських краєвидів і фантастичних сюжетів надає його картинам особливої поетичності. Жанровий діапазон Анатолія Мартиненка досить широкий, але основне місце в його творчості займають пейзажні і сюжетно-тематичні картини.  Сюжети його картин свідчать про щиру закоханість художника у життя, природу, рідний край… Принаймні ті картини, на яких зображено Волинське Полісся, поліське село… «Абрикоси цвітуть», «Зимовий ранок», «Вечір на Поліссі», «Симфонія осені», «Край села» вражають непідробним теплом і добротою. Привертають увагу акварелі Анатолія Мартиненка – «Портрет сина», «Жіночий портрет», «Лелеки й люди», «Озеро»… Протягом 1980-1990 рр. були написані серії та цикли акварельних робіт: «Барви острова Свобода», «Тува», «Рибалки Коблева», «Полісся – край лелек», які розширили його мистецьку палітру , сприяли вдосконаленню колористичних та стильових рішень.
«Найважливіше для мене – знайти форму вираження задуму. Коли це вдається, тоді якось само-собою приходить все інше: і композиційна будова картини, і кольорова гама простору, світла, обє’му» - говорив про свою творчість художник.


Анатолій Мартиненко – член Національної спілки художників України, учасник понад 50 міжнародних, всеукраїнських,обласних, зокрема й персональних художніх виставок. Твори Анатолія Мартиненка знаходяться сьогодні в музеях і картинних галереях України, численних приватних колекціях.
Даний альбом дає можливість читачам переглянути акварельні, живописні та графічні роботи відомого рівненського художника. Ознайомитись з книгою можна у відділі обслуговування читачів документами з мистецтва.
Г. Конарчук


Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 557 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]