11:15
Абетка харчування школяра
|
|
Правильне харчування відіграє особливе значення при формуванні здорового способу життя дітей. Для росту, правильного фізичного розвитку, для поповнення витраченої енергії, для гарного настрою та нормальної життєдіяльності дитячого організму потрібно забезпечити школярів всіма необхідними продуктами та правильним режимом харчування. Воно має бути помірним, різноманітним та регулярним. Важливе значення має чіткий розпорядок приймання їжі та її кількість. Розпорядок потрібно складати таким чином, щоб харчування було п’ятиразовим , а інтервали складали приблизно чотири години. Добовий раціон слід розподілити наступним чином: 20-25% – сніданок, 10-15% – другий сніданок, 45-50% – обід та 20-25% – вечеря. Після обіду о 15.30 – 16 год. дітям знадобиться підвечірок, для якого підійдуть печиво з молоком, омлет, запіканка. Протягом дня школяр повинен випивати приблизно 1,5 л питної води. Спеціалісти вважають, що день школяра повинен починатися з гарячого сніданку. Каша в цьому випадку підходить якнайкраще. А між тим, більшість українських дітей (за статистикою 99%) снідають бутербродами, печивом, в кращому випадку – яєчнею. Тільки 1% їсть вранці кашу.
Уляшкевич М. Правильне харчування школяра – запорука його здоров’я / М. Уляшкевич // Безпека життєдіяльності. – 2017. – № 4. – C. 5-6. Підготувала Т. Матушевська |
|
|
Всього коментарів: 0 | |
|
|