Головна » 2018 » Квітень » 25 » 2018-й рік: ювілеї, дати, події…
16:13
2018-й рік: ювілеї, дати, події…

До нашої книгозбірні надійшов новий випуск календаря знаменних дат «Дати і події, 2018, друге півріччя», виданий Національною бібліотекою України імені Ярослава Мудрого. Видання стане у пригоді при плануванні роботи в закладах освіти і науки, зокрема в бібліотеках, інформаційних центрах, а також всім, хто цікавиться питаннями історії, культури та науки України. До пропонованого випуску календаря ввійшли переліки знаменних дат на друге півріччя 2018 р. та низка матеріалів, присвячених видатним діячам української та світової культури, науки, освіти. У цьому випуску вміщено розгорнуті статті до річниць заснування Національної академії наук України і Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, матеріали про окремих діячів української культури і науки. Чимало матеріалів присвячено представникам українського красного письменства: І. Нечую-Левицькому, громадським діячкам Л. Старицькій-Черняхівській та Є. Ярошинській, перекладачу, сценаристу Л. Череватенку та ін. Одну із статей підготовлено до 100-літнього ювілею українського вченого Б. Патона. Українське театральне мистецтво презентовано статтями про режисера, театрознавця Л. Танюка та одну з найяскравіших зірок української сцени Н. Ужвій.

Дати і події, 2018 рік, друге півріччя: календар знамен. дат / Нац. б-ка України ім. Я. Мудрого. – 2018. – № 2 (12). – 128 c.


Підготувала В. Максимчук


Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 248 | Додав: Bibliograf | Теги: знаменні дати , дати , Події , визначні події | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]