Яскрава янтарна ягода - 3 Січня 2013 - Порадник читача
Головна » 2013 » Січень » 3 » Яскрава янтарна ягода
17:21
Яскрава янтарна ягода
Поява на прилавках магазинів хурми – це маленьке свято . Зимою, в похмуру погоду ця яскрава помаранчева ягода нагадує літнє яскраве сонечко. Хурма до нас прийшла з Японії, хоч дехто стверджує, що із Китаю. В Китаї хурма має значення радість , а Японії – перемога. Хурму також називають шарон, або золоте яблуко. Формою її плід нагадує помідор. Ця смачна, м’ясиста ягода має їстівну блискучу шкірку жовтого, помаранчевого або навіть темно червоно - помаранчевого кольору. В хурмі міститься велика кількість бета – каротину – саме від нього ягода має помаранчеве забарвлення, багато вітаміну Р, який допомагає здолати втому. А ще хурма корисна тим, що в ній чимала кількість клітчатки та пектину. Але головна цінність хурми - рослинний цукор, тому вона дуже поживна. Якщо з'їсти ягоду натщесерце – голод не страшний. Дуже смачні з хурмою страви.

Сирники з хурмою
хурма - 800г
сир - 500г
пшеничне борошно - 1/2 склянки
цукор - 2 ст.л.
сіль - 1/2 ч.л.
панірувальні сухарі - 1/2 склянки
рослинна олія - 1/3стакана
сметана - 250г.


Хурму очистити від шкірки, звільнити від кісточок і дрібно нарізати. Сир розтерти з цукром до утворення однорідної маси, потім додати борошно, сіль, хурму і добре перемішати. З отриманої маси сформувати невеликі коржі товщиною 1-1,5 см, обваляти їх у сухарях і обсмажити з двох боків на олії до утворення рум'яної скоринки. Після цього сирники викласти в один шар на деко і поставити в розігріту до 220С духовку на 10 хвилин. Подавати сирники зі сметаною. Cмачного !

Я ркая янтарная ягода // Ноев ковчег.-2012.-№7.- С.17


Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 367 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 1
1
Дякую за цікаву книгу.


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]