Головна » 2015 » Листопад » 12 » 120-літня історія Рівненського православного Свято-Воскресенського собору
13:50
120-літня історія Рівненського православного Свято-Воскресенського собору

Куліш-Лукашевич І. Пам’ять непідвладна часу: присвячується 120-ій річниці освячення Рівненського православного Свято-Воскресенського собору / І. Куліш-Лукашевич. – Рівне : О. Зень, 2015. – 100 с.
Книга Ірини Куліш-Лукашевич – це перша книга про рівненську святиню – Свято-Воскресенський собор, і достойний дарунок рівнянам з нагоди 120-річчя освячення собору. За свою 120-літню історію Свято-Воскресенський храм став абсолютною серцевиною, окрасою і символом нашого міста.
Досі не було видано жодної книги, яка б розповідала про історію храму, священослужителів, будівничих, іконописців, благодійників, хористів, прихожан, про події, які відбувалися навколо собору.
Книга І. Куліш-Лукашевич написана на основі спогадів корінних рівнян і архівних матеріалів, документована унікальними фотографіями. До неї увійшли нариси про історію побудови та освячення Свято-Воскресенського собору, життєвий подвиг духовенства собору в драматичних колізіях соціокультурної реальності волинського краю першої половини ХХ століття. Авторка послідовно, детально і проникливо розповідає про собор, його служителів і прихожан від закладки першого каменя в основу майбутнього храму до періоду закриття собору у 1962 році.
Ця книга є вагомим внеском у рівнезнавство, безцінним джерелом для пізнання минувшини Рівного. Вона стане у пригоді краєзнавцям, історикам, релігієзнавцям, культурологам, мистецтвознавцям, а також широкому загалу читачів.




Л. Малишева

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 462 | Додав: Bibliograf | Теги: Свято-Восресенський собор , ыконопис , православны святины , ысторыя , архытектура , Рывне | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]